Home > Jeugdcommissie > Jeugdcommissie > Bijeenkomst meiden- en vrouwenvoetbal - 16 november 2017 (20:15)
JO9-2G op de foto!

Bijeenkomst meiden- en vrouwenvoetbal - 16 november 2017 (20:15)

Voetballende meiden en vrouwen, leiders en trainers van de MO17, VR1 en VR30+ zijn van harte welkom om mee te denken en praten over de positie en ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen onze club. De bijeenkomst voor en over het meiden- en vrouwenvoetbal is op donderdag 16 november aanstaande om 20:15 (na de training van de MO17 en VR1) in de kantine.

Een delegatie van 4 personen heeft het jeugdbestuur op maandag 23 oktober jl. de symposium over de staat van het vrouwenvoetbal in het Noorden bijgewoond. Het symposium is georganiseerd door KNVB en was bedoeld voor voorzitters, secretarissen en coördinatoren en andere mensen met functies binnen het meiden- en vrouwenvoetbal uit de regio Groningen, Friesland en Drenthe.

Eén van de sprekers tijdens het symposium is voormalig international Kirsten van de Ven die sinds september de functie van manager vrouwenvoetbal bij de KNVB bekleedt. En na een korte warming-up gingen zo’n 200 deelnemers vanuit diverse verenigingen in verschillende workshops aan de slag gaan met actuele vragen rondom het meiden- en vrouwenvoetbal. Vragen als waar ben je binnen jou club trots op, wat kan er beter en waar gaan we nu gelijk mee aan de slag werden breed en goed bediscussieerd.

Ondanks dat het meiden- en vrouwenvoetbal na deze zomer definitief op de kaart staat is er nog altijd veel te winnen. En ook binnen VV Oudehaske groeit het meiden- en vrouwenvoetbal in rap tempo, maar zijn er uitdagingen en verbeterpunten. Maar toch, inmiddels zijn ca. 20% van de leden meiden/dames en dat laat zien dat ook bij ons het meiden-en vrouwenvoetbal leeft. En dat biedt een uitgelezen kans voor de jeugdcommissie om op 16 november as een bijeenkomst te organiseren en met de spelers, leiders en trainers van MO17, VR1 en VR30+ in gesprek te gaan over het ontwikkelen van het meiden-en vrouwenvoetbal in binnen onze club.

Kortom, voetballende meiden en dames: we zien en spreken jullie graag op donderdag 16 november!

De Jeudgcommissie