Home > Jeugdcommissie > Jeugdcommissie > Belangrijke zaken voor het nieuwe voetbalseizoen 2017/2018!!!
JO9-2G op de foto!

Belangrijke zaken voor het nieuwe voetbalseizoen 2017/2018!!!

 

Zie in het bericht hieronder een aantal belangrijke wijzigingen en punten die gelden voor het aankomend seizoen. We adviseren jeugdleden, ouders, leiders en trainers om deze even aandachtig door te lezen, dat we het nieuwe seizoen goed kunnen starten.

Nieuw voetbalseizoen start op 2 september

Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. Dat is ons geval dus tijdens het laatste weekend van schoolvakanties. Mede op basis van een reeks van 3 bekerwedstrijden in september, bepaalt de KNVB de competitie indeling, oftewel in welke klasse en welke poule teams gaan spelen. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen 2017/2018 wordt afgesloten op 27 mei 2018. We adviseren leiders dan ook om tijdig de informatievoorziening richting hun teams te starten, zodat we met voltallige teams de competitie goed kunnen starten.

 

Start trainingen seizoen 2017/2018

Als jeugdcommissie adviseren we alle jeugdteams en –leiders om vanaf maandag 21 augustus weer te gaan trainen, dat is 2 weken voor het einde van de schoolvakantie. Mochten trainers besluiten om een week later met hun team te start dan is dat uiteraard ook akkoord.

 

De eerste officiële wedstrijd is op 2 september as, dan begint voor alle jeugdteams de bekercompetitie. Binnenkort wordt het nieuwe trainingsschema gepubliceerd, houdt de website daarom goed in de gaten.

 

Flexibele winterstop

Tijdens dit seizoen is er voor het eerst sprake van een flexibele winterstop van 27 januari tot 4 maart. Dit betekent dat er een ruimte van zes weken is ingelast om vier wedstrijden te spelen. Verenigingen kunnen voor deze periode in onderling overleg bepalen of ze een wedstrijd naar een andere datum willen verplaatsen dan op het wedstrijdschema staat aangegeven. In hoeverre dit voor alle jeugdteams geldt is nog niet geheel duidelijk, maar dan blijft het reguliere schema uiteraard leidend.

 

VOOR ALLE JEUGDLEIDERS EN – TRAINERS ORGANISEREN DE JEUGDCOMMISSIE OP WOENSDAG 30 AUGUSTIUS EEN INFORMATIEBIJEENKOMST. DE UITNODIGING EN AGENDA VOLGT ZSM, MAAR ZET DIT ALSJEBLIEFT VAST IN JE AGENDA.

 

Digitaal wedstrijdformulier en spelerspassen via de Wedstrijdzaken-app van de KNVB

Het aankomende seizoen stapt het amateurvoetbal over naar het mobiel digitaal wedstrijdformulier. Het invullen van het wedstrijdformulier zal vanaf 2 september dan uitsluitend met de Wedstrijdzaken-app op een smartphone of tablet gaan. De app wedstrijdzaken is voor Apple en Android toestellen te downloaden in reguliere app-stores.

 

Spelerspassen

Onderdeel van de Wedstrijdzaken-app zijn ook de digitale spelerspassen. Hierdoor worden de huidige plastic spelerspassen met ingang van seizoen 2017/2018 afgeschaft. De uitlevering van deze passen stopt op zeer korte termijn. Verlopen spelerspassen hoeven na 3 maart niet meer vernieuwd te worden. In de toekomst zal een spelerspas ook niet meer verlopen, ook dit proces gaat volledig digitaal.

 

 

Voor eerstejaars JO13 pupillen is het van belang om zo snel mogelijk een digitale pasfoto aan te leveren bij de secretaris van de club. Deze pasfoto komt dan op de digitale spelerspas te staan.

 

 

Alle leiders moeten zich aanmelden als (niet betalend) lid!

Als jeugdleider heb je ook toegang nodig tot de app Wedstrijdzaken en daarvoor dus weer een relatienummer van de KNVB. Om de reden worden alle jeugdleiders die niet officieel lid zijn van de club verzocht om zich via de normale aanmeldprocedure aan te melden als niet spelend / niet trainend lid.

 

Vermeldt in dat geval op het aanmeldformulier dat het enkel en alleen gaat om een aanmelding als jeugdleider, als je zowel geen spelend als trainend lid bent maar enkel jeugdleider dan zal de vereniging uiteraard geen contributie heffen.

Spelregelbewijs en digitaal aanleveren PASfoto

Ook dit jaar is er weer een groep junioren die het spelregelbewijs moet halen. Dit seizoen moeten alle voetballers en voetbalsters geboren in het jaar 2000 het spelregelbewijs halen.

 

Spelers geboren in het jaar 2000 hebben tot 1 september 2017 de tijd om het spelregelbewijs te halen, daarna zijn ze niet speelgerechtigd.

 

 

De vereniging is er samen met de spelers/speelsters verantwoordelijk voor dat het spelregelbewijs gehaald wordt. Om leden te helpen hiermee aan de slag wordt in juli een bijeenkomst georganiseerd om de junioren te informeren en gezamenlijk oefeningen te doorlopen.

VTON en Opleiding trainers om te investeren in al onze jeugd

VV Oudehaske wil meer in de jeugd investeren, daarom is Marvin Bronsgeest eerder al aangesteld als Coördinator Jeugdopleiding en Trainingen. Bovendien gaan een vijftal jeugdtrainers het komende seizoen de opleiding TC3/UEFA C volgen. En met de aanschaf van de ‘digitale leerlijn’ VTON wil de vereniging de kwaliteit van trainingen voor al onze jeugdleden naar een hoger plan tillen. De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot en met 19 jaar. Trainers en spelers werken in een jaarplanning samen aan concrete doelstellingen.

 

In deze complete voetbalopleiding voor de jeugd komt alles aan bod: techniek, tactiek, fysiek en mentaal. De VTON methode ondersteunt met meer dan 700 kant-en-klare trainingen, die toegelicht worden met animaties en filmpjes.

 

 

Nieuwe opzet pupillenvoetbal JO9

Vanaf het seizoen 2017/’18 gaan de voormalige F-pupillen (de huidige JO9) 6 tegen 6 gaan spelen op een kwart voetbalveldjes, met pupillengoals en met keepers. In het huidige seizoen spelen die leeftijdscategorieën nog 7 tegen 7 op een half veld. Spelen op een kleiner veld sluit beter aan op de belevingswereld van kinderen van deze leeftijd, de kinderen gaan meer dribbelen, schieten, samenspelen, en scoren. En dat zorgt dus meer plezier voor onze jeugd.

 

Voor deze leeftijdscategorieën worden vanaf volgend seizoen ook geen klassementen meer bijgehouden. Voor kinderen van die leeftijd staat de uitslag op zaterdag centraal. Met name ouders hebben interesse in een ranglijst, wat tot onnodige spanningen en onplezierige situaties kan leiden volgens de KNVB. Wedstrijden winnen blijft van belang en de uitslagen worden gebruikt om teams van dezelfde sterkte tegen elkaar te laten spelen, zodat kinderen iedere week op het niveau voetballen wat bij hen past.

 

Plaats reactie

Geachte bezoeker, met de mogelijkheid om op dit artikel uw reactie te geven stellen wij de regel dat u dit doet met respect naar de auteur en naar de lezers. De beheerder behoudt het recht om zonder toestemming of toelichting uw reactie te verwijderen. Door het plaatsen van uw reactie gaat u akkoord met deze regel.

Beveiligingscode
Vernieuwen